אין כמו פיצה!
סֶגרֵטוֹ בר פיצה פרגנו לנו במתכון לפיצה הנפוליטנית המעולה שלהם.
הם כמובן משתמשים בקרש לפיצה שלנו 🙂
מצרכים:
- 1 ק”ג קמח (עדיפות לקמח 00)
- 650 מ”ל מים קרים
- 1 גרם שמרים יבשים/3 גרם שמרים טריים
- 30 גרם מלח
הוראות הכנה:
מערבבים בעזרת מיקסר את הקמח, השמרים, ומתחילים באיטיות להוסיף את המים (כ-550 מ”ל) תוך כדי בלישה איטית, עד הגעה למרקם אחיד.
לאחר שמגיעים למרקם אחיד, מוסיפים את יתרת המים והמלח, ובולשים שוב במהירות יותר גבוה עד הגעה למרקם אחיד וחלק.
נותנים לבצק לנוח שעה וחצי על השיש בטמפרטורת החדר.
לאחר מכן, מעבירים את הבצק כגוש למקרר ל-24 שעות.
לאחר 24 שעות, להוציא מהמקרר את הבצק, ולהתחיל לכדרר אותו לכדורים עגולים, (כל כדור במשקל 250-350 גרם).
כל כדור מכסים במגבת ומתפיחים במשך שעה וחצי על גבי השיש.
לאחר ההתפחה, פותחים את הבצק על השיש, לא יותר מדי על מנת לא לפגוע באווריריות הבצק.
מחממים תנור לטמפרטורה הגבוה ביותר על מצב טורבו,
מוסיפים רוטב שאוהבים ומכניסים לתנור ל-7 דקות עד שהפיצה מתנפחת מסביב.
מוציאים, מוסיפים רכיבים שאוהבים – גבינה צהובה / מוצרלה, ירקות וכו’.
ומכניסים לתנור ל-2 דקות נוספות.
בתאבון!
תודה רבה ל-סֶגרֵטוֹ בר פיצה על המתכון הנפלא.